Министър-председателят Бойко Борисов ще приеме постоянните представители на правителствата на

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще приеме постоянните представители на правителствата на
Коментари Харесай

Премиерът Борисов ще приеме постоянните представители на правителствата на държавите-членки на ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов ще одобри непрекъснатите представители на държавните управления на държавите-членки на Европейски Съюз (КОРЕПЕР 2) към Брюксел, на следващия ден, 31 май. Това са дипломатическите представители на държавите-членки на Европейски Съюз, които заседават във формата Корепер 2 и приготвят най-ключовите съвещания и формати на Съвета на Европейски Съюз.

Корепер е главният предварителен орган на Съвета. Всички точки, които се включват в дневния ред на Съвета, се преглеждат първо от Корепер, в случай че Съветът не реши друго. В визитата вземат участие също генералният секретар на Съвета Йепе Транхолм-Микелсен и членове на кабинета на Доналд Туск.

Посещението на непрекъснатите представели е обичайно събитие, което се организира по време на всички ротационни ръководи на Съвета на Европейски Съюз, като включва с изключение на публична част и срещи, по този начин и разнообразна стратегия в страната-ротационен ръководител, имаща за цел проява на сполучливи бизнес планове и публично-частни партньорства, както и разпространение на културните забележителности и обичаи на страната хазаин.

Посещението е от изключителна значимост по повод построяването на общото усещане от Българското председателство и реализиране на мечтаните цели и резултати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР