Министър-председателят Бойко Борисов ще поиска от Светия Синод по-строги мерки

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще поиска от Светия Синод по-строги мерки
Коментари Харесай

Борисов: Истински ме е страх Цветница и Великден да не ни вкарат в този пик

 Министър-председателят Бойко Борисов ще изиска от Светия Синод по-строги ограничения при провеждането на идните великденски богослужения. Срещата в синодалната палата ще бъде предшествана от изключително съвещание на митрополитите на Българската православна черква.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е провел телефонни диалози с част от синодалните митрополити, с които към този момент е разискал нуждата от използването на по-строги ограничения:

" Те осъзнават, че вярата в Бога и здравето вървят дружно. И мисля, че при всички случаи ще намерим положителни решения. "

Със същите планове преди седмица вицепремиерът Томислав Дончев и ръководителят на спешния щаб проф. Венцислав Мутафчийски посетиха Синодалната палата. Срещата им обаче приключи с разминаване в посланията сред двете институции.

И откакто стана ясно, че Българската православна черква има намерение да отслужи празничните богослужения по нормалния метод, министър председателят инициира втора среща, смутен от прогнозата на Щаба, че към Великден се чака да настъпи пикът на епидемията.

" Истински ме е боязън Цветница и Великден да не ни вкарат в този пик. Защото сега спазвайки всички инструкции на Щаба пълзим постепенно нагоре, само че нагоре! Ние не сме на платото, не сме слезли от него, с цел да мислим за разформироване на ограниченията. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР