Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде в Брюксел на 1 февруари,

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде в Брюксел на 1 февруари,
Коментари Харесай

Премиерът и президентът на визита в Брюксел

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде в Брюксел на 1 февруари, четвъртък, за формалния концерт във връзка откриването на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, оповестиха от държавната осведомителна работа.

На събитието, което ще се организира в Центъра за изящни изкуства „ Бозар “, министър председателят ще изнесе тирада в чест на първото председателство, което България поема.

При визитата си в Брюксел, министър-председателят ще взе участие в конференция „ Нова роля за Балканите: Решения за повече сигурност и по-добро ръководство на миграцията “, проведена от фондация „ Ханс Зайдел “.

В програмата му са планувани и работни срещи, свързани с тематики от европейския дневен ред.

На 1 февруари президентът Румен Радев също ще бъде на работно посещаване в Брюксел. В рамките на визитата си президентът ще бъде признат от Негово Величество краля на белгийците Филип. Държавният глава Румен Радев ще беседва и с представители на българската общественост в Кралство Белгия.

В срещата присъединяване ще вземе и вицепрезидентът Илияна Йотова.
Румен Радев и Илияна Йотова също ще участват на тържествения концерт, с който в Брюксел се отбелязва публично откриването на Българското председателство. Държавният глава също ще насочи одобрение към гостите на спектакъла.

При визитата си президентът ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР