Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Москва, визитата

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Москва, визитата
Коментари Харесай

От Дондуков 1 най-сетне потвърдиха визитата на Борисов в Москва

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещаване в Москва, визитата ще е двудневна - на 30 и 31 май. Това оповестиха от държавната пресслужба. Така, визитата на Борисов в Русия най-накрая бе публично доказано от наша страна. За визитата се заприказва още по време на визитата на президента Радев в Москва, където той имаше среща с премиера Медведев, а по-късно и с президента Путин в резиденцията му в Сочи.  По време на диалозите си с българския държавен глава и двамата оповестиха, че чакат в скоро време да ги навести и Борисов. До момента обаче нямаше публично известие за визитата, съпътстващи лица и анонс на тематиката на идните диалози.

В рамките на визитата Борисов ще се срещне с президента Владимир Путин, с цел да обсъдят по-нататъшното съдействие сред България и Русия в региона на стопанската система, енергетиката и туризма, както и настоящи интернационалните въпроси, показват през днешния ден от държавната пресслужба.

От късото публично известие излиза наяве още, че дружно с премиера, за диалозите в Москва ще пътуват вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на финансите - Владислав Горанов, на енергетиката - Теменужка Петкова, на туризма - Николина Ангелкова, на културата - Боил Банов. Очевидно, съществена акцент на диалозите ще бъде партньорството в доставките и превоза на съветския газ, защото в делегацията е включен и изпълнителният шеф и член на УС на " Булгартрансгаз " ЕАД Владимир Малинов.

В съветската столица министър председателят ще има и среща с представители на българската общественост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР