Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с европейския

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с европейския
Коментари Харесай

Европейския комисар Мария Габриел се срещна с Борисов в Министерския съвет

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с европейския комисар Мария Габриел, чиято кандидатура беше гласувана с голямо болшинство от Европейския парламент при започване на месеца. /БГНЕС/

Премиерът Борисов поздрави Габриел и й пожела сполучлива работа на виновната позиция. По думите му, като еврокомисар тя има опция да реализира обилни резултати в ресора, за който дава отговор – цифровата стопанска система и цифровото общество, тъй че да има съответни изгоди за европейските жители. Министър-председателят означи положителната връзка с Европейската комисия и изрази убеденост, че Мария Габриел ще поддържа деен разговор с българските институции.

Акцент в срещата беше и тематиката за идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година. Според европейския комисар са налице съществени предпоставки за сполучливото осъществяване на председателството, като определянето на ясни цели и подготвителните срещи с ръководителите на парламентарните комисии и докладчиците. Премиерът Борисов и Габриел се съгласиха, че това е опция страната ни да има дейна роля на посредник сред институциите и да окаже позитивно влияние по значими за Европа тематики.

Бойко Борисов обърна особено внимание на Западните Балкани. Той показа, че е оптимист след срещата си с водачите от Берлинския развой в Триест и след извършените през вчерашния ден диалози в Солун. Министър-председателят акцентира, че е извънредно значимо да има ясна европейска вероятност за района. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР