Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с премиера

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с премиера
Коментари Харесай

Борисов и И Нак-йон обсъдиха възможностите за привличане на корейски инвестиции

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с премиера на Република Корея И Нак-йон, който е на публично посещаване в България. Двамата министър председатели организираха близо двучасова среща на " четири очи ", последвана от пленарни диалози сред държавните делегации.

 © Българска телеграфна агенция
Основната тематика на срещата е била задълбочаването на двустранното съдействие в региона на търговията, вложенията и нововъведенията в енергетиката и производството на коли, оповестиха след срещата двамата министър председатели.

Благодаря за поддръжката на българското държавно управление на политиката на Република Корея против нуклеарните опити и с балистични ракети и за напъните за привличане на непознати вложения към страната, сподели корейският министър председател. Управлението на държавното управление на Бойко Борисов ще има въздействие за привличане на непознати вложители, в това число и корейски, сподели И Нак-йон.

Темите, които са обсъждан през днешния ден са енергетика, високите технологии и производството на коли, сподели министър председателят на Република Корея. Той предложения българският министър председател Бойко Борисов на посещаване в Корея. Искаме тази аудиенция да има същински резултат и по тази причина с корейски компании ще подготвим това посещаване, добави той.

В близкото минало имаме скръбен опит за съдействие с Южна Корея и се надявам през днешния ден да сложи ново начало и страната и общините, където ще се вършат тези вложения да подсигуряват за тях, сподели Бойко Борисов. България е извънредно привлекателно място за вложения в нови технологии и електро коли, добави той. Надявам се техният район да се успокои - на Европейския съвет имаше тематика " Северна Корея ", уточни Борисов.

Конкретна стъпка за икономическото взаимоотношение е учредяването на Българо-корейска комерсиална камара. По-късно през днешния ден двамата министър председатели ще открият бизнес конгрес в Хюндай Център София.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР