Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с принц

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с принц
Коментари Харесай

Премиерът прие в Министерския съвет делегация от Саудитска Арабия

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд, консултант в Кралския двор на Саудитска Арабия , и водена от него делегация . Това оповестиха от държавната пресслужба.

Българският министър председател и саудитският принц разискаха двустранното съдействие в региона на инфраструктурата, енергетиката, промишлеността и хранително-вкусовата индустрия. Провелите се през днешния ден диалози са част от открития разговор след формалното посещаване на премиера Бойко Борисов в Кралство Саудитска Арабия в края на ноември 2017 година, когато за първи път в историята на двустранните връзки се реализира аудиенция на толкоз високо ниво. В осъществяване на постигнатите тогава договорености в Рияд е и актуалното посещаване на принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд.
 
 пресцентър, Министерски съвет

Целта на срещата в Министерския съвет бе разискването на съответни дейности за усилването на съдействието сред двете страни. Саудитска Арабия е перспективен външноикономически сътрудник на България, показал министър председателят Бойко Борисов при диалога си с принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд.

От своя страна саудитският принц е изразил сърдечна признателност за гостоприемството и е приветствал съдействието на най-високо равнище сред двете страни.-->
Днешното посещаване е удостоверение на това. Ще работим за сполучливо осъществяване на всички хрумвания в региона на стопанската система, търговията и политиката, добавил принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд.
 
 пресцентър, Министерски съвет

В ръководената от него делегация бяха още съветникът към Генералния секретариат на Министерския съвет Ахмед Агил Алхатиб, заместник- ръководителят на Саудитския фонд за развиване Халид Сулайман Алхудайри, и други

В рамките на диалозите със саудитската делегация е било контрактувано посещаване на министъра на стопанската система Емил Караниколов в Саудитска Арабия, където с неговия сътрудник да стартират работа по съответни планове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР