Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с премиера на Южна Корея

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с премиера на Южна Корея
Коментари Харесай

Очакваме сътрудничество с Южна Корея

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с премиера на Южна Корея Ли Нак-Йон, който е на публично посещаване в България.

"Надявам се през днешния ден да сложим ново начало на съдействието ни с Южна Корея, защото в предишното опитите за това са много печални. Сътрудничеството ще има смисъл, в случай че подпишем огромни контракти. Южна Корея е водеща мощ в автомобилостроенето, следва взрив в развиване на електроавтомобилите. България е извънредно място това да се развие в един огромен цех. Същото важи за техните паркове в областта на IT технологиите “, съобщи Борисов пред публицисти след срещата.

Премиерът ни не пропусна да изрази и загрижеността си във връзка с ескалиращото напрежение на Корейския полуостров и политиката на Северна Корея.

„ Надявам се районът да се успокои. Цял свят се тревожи за това ", показа Борисов.

"Първо благодаря на българското държавно управление, което поддържа политиката ни против севернокорейските нуклеарни опити с балистични ракети. Около два часа разговаряхме на „ 4 очи " с нашата делегация споделихме уменията си в разнообразни сфери и откровеното си мнение “, съобщи Ли Нак-Йон, представен от организация "Фокус ".

„ Ще си сътрудничим в сферите на енергетиката, инфраструктурата, технологиите, и в автомобилостроенето както господин Борисов съобщи. Когато се прибера, ще подготвим визитата на господин Борисов в Корея “, добави още той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР