Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с кмета на Ботевград Иван

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с кмета на Ботевград Иван
Коментари Харесай

Премиерът разпореди проверка на ВЕЦ на Валентин Златев заради водата на Ботевград

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов във връзка водоснабдяването в града, оповестиха от държавната осведомителна работа. Това става факт няколко дни откакто Гавалюгов разгласи, че в Ботевград може да се стигне до режим на водата.

Кметът е срещнал премиера с проблемите и обстановката с водата в региона, която идва главно от язовир " Бебреш ", за който дава отговор държавното сдружение " Напоителни системи ". По мотив изказванията на Гавалюгов, че част от проблемите са поради изпускане на повече вода от разрешеното от Водноелектрическа централа, благосъстоятелност на компания на Валентин Златев, Борисов е уверил, че ще разпореди на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева да ревизира локалния Водноелектрическа централа " Бебреш " дали работи отвън обсега на своето позволение, издадено от " Басейнова дирекция ". На конференция в края на предходната година от Министерството на околната среда и водите оповестиха, че през 2019 година централата не е работила.

По време на срещата било маркирано, че към сегашния миг няма непосредствена заплаха от режим на водата в Ботевград. " Разпоредил съм наблюдението на язовир " Бебреш " да продължи всекидневно, с цел да се подсигурява вода за жителите на региона ", показал министър председателят Борисов. Към момента потребният размер на водата в язовир " Бебреш " е съвсем 1.5 млн. куб. метра, като среднодневно от него се черпят към 14 хиляди куб. метра. Това значи, че водоподаването е обезпечено за най-малко близо 4 месеца, е очебийно по време на срещата.

На районния министър Петя Аврамова ще бъде подредено да окаже подпомагане на локалната администрация на Ботевград във връзка с ВиК мрежата. През последните месеци ВиК екипите са подхванали дейни дейности по ремонт на ВиК мрежата в града, вследствие на което загубите на вода са намалели с 6%, за последния месец, се отбелязва в известието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР