Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с докладчиците на Парламентарната асамблея

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с докладчиците на Парламентарната асамблея
Коментари Харесай

Борисов прие докладчиците на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с докладчиците на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа по постмониторинговия разговор с България Франк Швабе и Жолт Немет, които са на работно посещаване в София. Това осведоми пресслужбата на кабинета.

България ще продължи ползотворното съдействие с ПАСЕ за привършване на постмониторинговия разговор, е споделил Борисов и е показал, че страната ни чака градивна и справедлива оценка за напъните на институциите и подхванатите промени. Министър-председателят е подчертал върху битката с контрабандата и резултатите, които е постигнала страната ни в последните години.

Контрабандата е основен мотор за явлението корупция на всички равнища - от митничаря до най-висшите етажи, е споделил Борисов. Той е дал образец с последното изследване на " Инициативата против противозаконната търговия ", което демонстрира, че през второто тримесечие на 2018 година контрабандата на цигари в България пада до 4,7 %.
Този резултат нарежда страната ни като една от най-активните в битката с контрабандата в Европейския съюз, е подчертал Борисов.

Той е показал новия Закон за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество, признат през януари тази година, като още едно от достиженията на страната ни в битката с корупцията.

Със закона бе основан нов самостоятелен профилиран антикорупционен орган, който сплоти в себе си функционалностите по предварителна защита и противопоставяне на корупцията, лишаване на нелегално добито имущество и гласност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, е споделил министър председателят Борисов и допълнил, че това разреши и да се разшири кръгът на лицата, задължени да подават заявления за имущество и спор на ползи.

Докладчиците на ПАСЕ са подчертали, че България е отбелязала осезаемо развиване във връзка с правосъдната промяна и битката с корупцията, а министър председателят Борисов е изразил убеденост, че с осъществените промени в последните години и позитивните резултати може да се върви към сполучливо преустановяване на постмониторинговия разговор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР