Министър-председателят Бойко Борисов се среща днес с президента на САЩ

...
Министър-председателят Бойко Борисов се среща днес с президента на САЩ
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов се среща днес с президента на САЩ Доналд Тръмп


Министър-председателят Бойко Борисов се среща през днешния ден с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Белия дом. Двамата ще обсъдят двустранните връзки в областта на сигурността, енергетиката и търговията. Това е първото посещаване на премиера по покана на президента Тръмп.

В Белия дом българският министър председател Бойко Борисов и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще обсъдят стратегическото партньорство сред двете страни, методите за усилване на общите ползи в региона на сигурността и стабилността в Черноморския район, както и енергийната диверсификация на България.

Сделката за новите изтребители Ф-16, доставки на американски полутечен газ и изгодите от реализирането на плановете за газовия хъб Балкан, Балкански поток и интерконекора с Гърция се чака да бъдат измежду другите тематики, по които да приказват Бойко Борисов и Доналд Тръмп. Бойко Борисов ще бъде посрещнат от президента Тръмп, ще последва двустранна среща на четири очи и разширено съвещание на двете делегации.

Това е първото посещаване на премиера по покана на президента Тръмп. През 2012 година Борисов се срещна в Овалния кабинет с 44-тия американски президент Барак Обама. В рамките на визитата Бойко Борисов ще сервира венец на Мемориала на незнайния боец в Националния гробищен парк "Арлингтън ", след което ще се срещне с вицепрезидента на Националния либерален институт Шари Браян и Международния републикански институт Даниел Туининг.

В делегацията, водена от Бойко Борисов, са вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, финансовият министър Владислав Горанов и министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Съединени американски щати са стратегически сътрудник на България освен в областта на сигурността, само че и в енергетиката и търговията. Двустранната търговия през 2018 година доближи близо 1 милиарда щатски $ и означи 36% нарастване, като единствено за първите четири месеца на тази година доближи 412 млн. щатски $.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР