Министър-председателят Бойко Борисов се обяви в Брюксел срещу приключването на

...
Министър-председателят Бойко Борисов се обяви в Брюксел срещу приключването на
Коментари Харесай

Борисов заговори за Турция и каква голяма беля може да се случи, ако…

Министър-председателят Бойко Борисов се разгласи в Брюксел против приключването на договарянията на Турция с Европейския съюз. „ По време на нашето председателство не би трябвало да се приказва за дефинитивно привършване на договарянията “, безапелационен е той и изясни за какво: „ Само преди 7-8 месеца всички си спомняте ситуацията в Харманли единствено с няколко хиляди мигранти. А с няколкостотин хиляди мигранти какво ще се случи с нашата страна? До този миг Турция съблюдава прецизно споразуменията си и Ердоган държи на думата си в това отношение и ние имаме нулева миграция “.

Борисов означи, че Турция е най-големият комшия освен на България, само че и на Европейския съюз. Той не споделя антитурското говорене, което печели гласове, само че е контрапродуктивно.

„ Споразумението с Турция не би трябвало да се пипа. Тук сме на едно мнение с Тереза Мей “, сподели българският министър председател.

Борисов разяснява и срещите си с външния министър на Европейски Съюз Федерика Могерини и английския министър председател Тереза Мей .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР