Министър-председателят Бойко Борисов се е срещнал с руския главен прокурор

...
Министър-председателят Бойко Борисов се е срещнал с руския главен прокурор
Коментари Харесай

Бойко Борисов обсъжда туризъм, сигурност и бизнес с руския главен прокурор

Министър-председателят Бойко Борисов се е срещнал с съветския основен прокурор Юрий Чайка, който е на посещаване у нас. Новината за провелите се в постройката на Министерския съвет диалози, пристигна от пресцентъра на държавното обвиняване. От формалните фотоси излиза наяве, че в срещата са взели участие и съветският дипломат н.пр. Анатолий Макаров и българският обвинител №1 Сотир Цацаров.

Премиерът Борисов е отбелязал, че имаме интерес съветски туристи да посещават България и е благодарил на службите на двете страни, че са обезпечили спокоен сезон. Той и Чайка са обсъждали „ настоящи тематики по линия на сигурността и битката с тероризма”.

Освен това министър-председателят е обърнал внимание на търговско-икономическите връзки сред България и Русия и е изтъкнал взаимната изгода от развиването им.

Вчера съветският основен прокурор дойде на аудиенция у нас. Личността му е обвързвана със съществени кавги и обвинявания в корупция и репресии, поради които беше признат американският закон „ Магнитски”. Това стана и причина политици и деятели да упорстват за протест на визитата. Вчера Чайка и Цацаров организираха среща, след която стана ясно, че са водени диалози по тематиките „ битка с тероризма” и (което беше спестено в формалното известие от българска страна) подпомагане за екстрадиция, правна помощ, претърсвания, изземвания и конфискация на имущество.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР