Министър -председателят Бойко Борисов разпореди да се изготвят предложения за

...
Министър -председателят Бойко Борисов разпореди да се изготвят предложения за
Коментари Харесай

Борисов изпрати Ананиев при депутатите по темата за донорството

Министър -председателят Бойко Борисов разпореди да се изготвят оферти за законодателни промени , които оптимално да улеснят донорството.

След като по-рано през днешния ден се срещна с околните на Адриан Петков , министър председателят Борисов разпореди на министър Кирил Ананиев да направи съвещания в Народното събрание и да се стартира работа по тематиката.

" Има още 15 чакащи за бял дроб и 1200 за бъбреци ", означи премиера и добави, че може да се направи по този начин, че доста човешки животи да бъдат избавени.

 Правят указател на чакащите трансплантация
Правят указател на чакащите трансплантация

Министерство на здравеопазването стартира осведомителна акция и приготвя законодателна смяна за развиване на донорството в България

Борисов изискал от министър Ананиев пояснение по какъв начин е минала срещата със фамилията на Адриан.

По думите на Ананиев фамилията е изразило признателност за нея.

" Свържи се с депутатите от Патриотичния фронт, с депутатите от ГЕРБ , обясни им съответния случай и ги запознай с концепциите, които фамилията предлага за донорството ", обърна се министър председателят към Ананиев.

Той означи, че разпорежда на Ананиев и Даниела Дариткова да отворят спор в Народното събрание, да започват акция за донорството , с цел да се чуят позиции и " за ", и " срещу ".

" Проследете европейската процедура ", отсече Борисов.

" Вземете най-правилното решение , с цел да не се стига хора да чакат с месеци за донор с мисълта, че всеки ден ти е предпоследен , в случай че не се откри подобен ", С тези думи Борисов посъветва Ананиев и Дариткова.

В отговор Кирил Ананиев изясни, че е упълномощил на шефа на Агенцията по трансплантации да даде съответни текстове , които да бъдат разисквани в министерството и по-късно да се предадат на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР