Министър-председателят Бойко Борисов провери строителните дейности по изграждането на АМ

...
Министър-председателят Бойко Борисов провери строителните дейности по изграждането на АМ
Коментари Харесай

Борисов на АМ Хемус: Хем строим, хем разкриваме красоти

Министър-председателят Бойко Борисов ревизира строителните действия по построяването на Автомагистрала " Хемус " в сектора сред пътните възли " Белокопитово " и " Буховци ".

Колко е красива страна ни и какъв брой мъчно е строителството, съобщи той при огледа и запита: " Защото след това, като стане готово, всички споделят - " елементарно ".

Строителният екип срещна премиера и министъра на финансите Владислав Горанов и заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков с стадия, на който се намира градежът на 207-метровия мост по трасето.

Участъкът сред пътните възли " Буховци " и " Белокопитово " на автомагистралата е 16,32 км и би трябвало да е подготвен през 2021 година, а първата копка беше направена година по-рано.
 Борисов е удовлетворен, че фабрики заместват полета и магарета в Търговище
Борисов е удовлетворен, че фабрики заместват полета и магарета в Търговище

Мечтите се сбъдват, твърди министър председателят

В изходната част на трасето има два обекта с археологически разкопки, по които работят експертите от Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките. Те изследват фрагменти от 5000 години преди новата епоха.

Според експертния разбор единият обект се нуждае от по-подробно проучване, което ще продължи към два месеца.

Борисов изрече признателност към археолозите и акцентира, че се работи в добър синхрон. Той добави, че поисканото двумесечно продължение на периода ще бъде почетено.

Хем строим, хем разкриваме хубостите , посочи министър председателят.

На обекта работят близо 100 души - служащи, археолози и геодезисти, а общата дължина на Автомагистрала " Хемус " е към 420 км. В употреба към този момент са секторите от София до Ябланица и от село Белокопитово до Варна. Очаква се цялата Автомагистрала " Хемус " от София до Варна да е подготвена през 2023 година

Припомняме, по-рано през днешния ден министър председателят посети и турските фабрики " Шишаджам " край Търговище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР