Министър-председателят Бойко Борисов проведе видеоконферентен разговор с председателя на Европейския

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе видеоконферентен разговор с председателя на Европейския
Коментари Харесай

Бойко Борисов разговаря с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел за ваксините

Министър-председателят Бойко Борисов организира видеоконферентен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Премиерът още веднъж посочи предлагането на България, Австрия, Латвия, Словения, Чехия и Хърватия за компенсационен механизъм за систематизиране на имунизациите против COVID-19 в Европейски Съюз на база човек от популацията.

Борисов подчертава върху нуждата от европейска взаимност и обединяване по тематиката, с цел да се подсигурява по едно и също време осъществяване на етапите на имунизационните проекти в страните членки. „ В противоположен случай биха зародили големи разлики сред обособените страни в процеса на имунизация на популацията “, уточни Бойко Борисов пред Шарл Мишел.

Председателят на Европейския съвет организира серия от диалози с държавните и държавни ръководители на страните членки в границите на подготовката на съвещанието на водачите на 25 и 26 март 2021 година Целта е прелиминарен продан на отзиви по тематиките от настоящия дневния ред.

В рамките на срещата бяха разисквани тематиките, които ще бъдат във фокуса на диалозите на евролидерите в Брюксел идната седмица - ответните дейности против пандемията от COVID-19, единния пазар, промишлената политика, цифровата промяна и стопанската система, ситуацията в Източното Средиземноморие и връзките с Русия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР