Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с унгарския премиер Виктор

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с унгарския премиер Виктор
Коментари Харесай

Орбан поздрави Борисов за приемането ни в чакалнята на еврозоната

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с унгарския министър председател Виктор Орбан във връзка присъединението на България към Валутния механизъм II. Това оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

В рамките на диалога, извършен по самодейност на премиера на Унгария, Орбан поздрави Борисов за приемането ни в чакалнята на еврозоната и изрази поддръжката си за работата на българския министър председател и на държавното управление в тази посока. „ Европа прави оценка напъните на България и персонално твоите старания да поставиш страната си в нова посока “, обърна се унгарският министър председател Виктор Орбан към министър-председателя Бойко Борисов.

Премиерът Борисов благодари на Виктор Орбан и още един път изрази своята благодарност за доверието, което европейските водачи са посочили към България с приемането й в чакалнята на еврозоната. Министър-председателят уточни рационалната фискална политика на българското държавно управление и устрема на страната ни да способства за благополучието на Европа, в това число и в актуалната тежка обстановка, подбудена от пандемията от COVID-19.

Борисов беше безапелационен, че повече от всеки път Европейският съюз би трябвало да работи единно, с цел да бъдат преодолени икономическите последствия от пандемията, засегнала целия свят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР