Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с принц Турки Бин

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с принц Турки Бин
Коментари Харесай

Премиерът проведе телефонен разговор със саудитския принц за газов хъб Балкан“

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд, консултант в Кралския двор на Саудитска Арабия, оповестиха от държавната пресслужба.

 Архив, 24.12.2018 година Архив, 24.12.2018 година © БГНЕС
В рамките на телефонния диалог, който се организира по искане на саудитския принц, бяха разисквани опциите за надграждане на двустранното съдействие в редица сфери от съвместен интерес като енергетика, земеделие, туризъм, нововъведения и високи технологии.

Премиерът Борисов подчертава върху опциите за вложения у нас, измежду които е планът за създаване на европейския газов хъб „ Балкан “.

Министър-председателят дефинира като обнадеждаващо основаването на взаимно сдружение сред българското министерство на земеделието, храните и горите и Компанията за вложения в земеделието и отглеждането на животни на Кралство Саудитска Арабия. Според Борисов взаимната компания ще може да подкрепи бизнес-контактите и договарянията сред компании от двете страни.

Премиерът означи позитивния резултат от срещата на високо равнище сред Европейския съюз и Лигата на арабските страни, състояла се през миналата седмица в египетския град Шарм Ел-Шейх.

Принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд беше на посещаване в България през декември предходната година. Тогава той беседва с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет в осъществяване на постигнатите договорености по време на формалното посещаване на българския министър-председател в Кралство Саудитска Арабия в края на ноември 2017 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР