Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Държавата

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Държавата
Коментари Харесай

Борисов и Нетаняху обсъдиха по телефона разработването на ваксина и нови терапии срещу COVID-19

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с премиера на Държавата Израел Бенямин Нетаняху.

" Израел е освен стратегически сътрудник, само че на първо място другар на България. Очаквам с неспокойствие възобновяване на естествения темп на живот в нашите две страни, което ще даде още повече благоприятни условия за разширение и надграждане на досегашните ни положителни връзки ", е декларирал министър председателят по време на диалога, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Борисов даде висока оценка на резултатите от битката с COVID-19, реализирани в Държавата Израел посредством сполучливи ограничения и практики, станали след това образец и за останалите страни.

" Благодаря ви за положителното съдействие по време на пандемията! Искаме то освен да продължи, само че да се разшири и задълбочи ", обърна се Борисов към израелския си сътрудник.

Българският министър председател още веднъж съобщи желанието на страната ни за продължение на обмена на положителни практики против COVID-19, както и за партньорство в научната и изследователската действия.

" В България има мощен интерес към израелските разработки на нов вид ваксина и нови лечения за лекуване на болестта. Затова ще се радваме да установим контакти и в двете посоки ", означи министър председателят Борисов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР