Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с австрийския канцлер Себастиан

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с австрийския канцлер Себастиан
Коментари Харесай

Премиерът Борисов и австрийският канцлер Себастиан Курц обсъдиха ситуацията с доставката на ваксини в ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с австрийския канцлер Себастиан Курц. Премиерът изрази поддръжка за самодейността на австрийския канцлер да бъде деликатно прегледан методът на доставка и систематизиране на имунизациите, контрактувани от Европейската комисия, към страните членки на Европейски Съюз. Според министър-председателя Борисов е належащо дистрибуцията на имунизациите да се осъществя на правилото, към който се сплотиха държавните и държавни ръководители по време на съвещанието на Европейския съвет на 21 януари. Тогава в заключенията, направени от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел беше посочено, че имунизациите следва да се доставят по едно и също време и би трябвало да се разпределят съразмерно на база популацията на страните членки, напомнят от държавната осведомителна работа.

Премиерът Бойко Борисов изрази своята благодарност към ръководителя на ЕК Урсула фон дер Лайен и нейния екип за работата, която те свършиха по сключването на договорите и обезпечаването на ваксини за целия Европейски Съюз.

„ Вече повече от година дружно се борим против разпространяването на COVID-19. Обединихме напъните си, тъй като знаем, че сме по-силни, когато сме единни и че никоя страна няма да е предпазена от COVID-19, с изключение на в случай че всички не сме в сигурност “, безапелационен беше българският министър-председател. Премиерът Борисов подсети за началото на пандемията, когато България беше една от първите страни, която съумя бързо да реорганизира производството си, тъй че да стартира да създава защитни средства, обезпечавайки своите потребности и предлагайки поддръжка на други страни да запълнят неналичията си. „ Така солидарно би трябвало да продължим и отсега нататък “, безапелационен беше министър-председателят Бойко Борисов. По думите му е въпрос на взаимност всички страни членки да имат идентичен достъп до значимия запас, каквито са имунизациите против COVID-19.

В рамките на телефонния диалог министър председателят Борисов и канцлерът Курц разискаха обстановката с пандемията в България и Австрия. Обмениха опит във връзка с битката против разпространяването на COVID-19 и компликациите, пред които страните са изправени в изискванията на международната рецесия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР