Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с руския премиер Дмитрий Медведев.

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с руския премиер Дмитрий Медведев.
Коментари Харесай

Борисов представи на Медведев хъба Балкан и АЕЦ Белене

Министър-председателят Бойко Борисов организира среща с съветския министър председател Дмитрий Медведев. Двамата разговаряха в границите на Първия каспийски стопански конгрес, който се организира в Туркменистан.

Българският министър председател изрази задоволство, че след формалната аудиенция на Медведев у нас през март диалогът за опциите за взаимноизгодно съдействие продължава и изрази вяра, че двете страни ще продължат да си сътрудничат по въпроси в областта на стопанската система, енергетиката, туризма, превоза, образованието, науката и културата, обществената политика.

Относно енергийната тематика Борисов уточни, че България работи интензивно по плановете за газови връзки със прилежащите страни и подчертава върху работата на българското държавно управление по плана за газовия хъб " Балкан ".
 Борисов се чуди дали може да захраним газов хъб Обновена
Борисов се чуди дали може да захраним газов хъб " Балкан " от Туркменистан

По думите му България желае да влага в разнообразни сфери в Туркменистан

На срещата беше разисквана и опцията за реализация на плана АЕЦ " Белене " при поставените от българската страна условия. Заявления за присъединяване в процедурата за избор на вложител по плана се одобряват до 19 август.

Според Борисов в района ще възникне нужда от индустриални мощности, които да генерират чиста електрическа енергия на налични цени , отчитайки задачите за понижаване равнищата на нездравословни излъчвания. Той изрази мнение, че АЕЦ " Белене " може да се трансформира точно в подобен електроизточник за района.

По отношение на превоза, българският министър-председател увери, че страната ни демонстрира интерес за развиване на фериботни връзки сред пристанище Бургас и съветските пристанища Кавказ и Новоросийск за пътнически фериботи.
 Проектът АЕЦ
Проектът АЕЦ " Белене " е значим за целия район, уверена Петкова

Тя показа процедурата пред евентуални инвеститори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР