Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с представители на майките на

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с представители на майките на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Спазихме обещанията си към българите с увреждания

Министър-председателят Бойко Борисов организира среща с представители на майките на деца с увреждания от Националната гражданска самодейност " Системата ни убива “. Водещ акцент в диалозите бе промяната в ТЕЛК за средствата за системата да отиват в действителност за нуждаещите се българи, а посредством непоколебим надзор да бъдат прекъснати злоупотребите и течовете от пенсионно-осигурителната система.

Тема на полемиката бе и осъществяването на Плана за деяние по приемането на законодателство за хората с увреждания. Чрез заложените в него ограничения страната подсигурява по-добра поддръжка, съобразена с самостоятелните потребности на българи в неравностойно състояние.

В срещата участваха още министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

" Ние спазихме обещанията си за обезпечаването на спомагателен запас за по-добър живот на българите с увреждания. Продължаваме разговора по тематиката, а в този момент се фокусираме върху промяната в ТЕЛК “, уточни министър-председателят Бойко Борисов пред майките на децата с увреждания. Той акцентира, че способените органи ще ползват цялата суровост на закона при нарушаването му, тъй като това значи още повече финансови средства за действително нуждаещите се.

Майките от Националната гражданска самодейност " Системата ни убива “ връчиха на премиера Борисов писмо, в което му благодарят за спазения ангажимент да инициира инспекции за документни закононарушения, отнасящи се за инвалидни пенсии.

" Оставаме в подготвеност за взаимна работа по разрешаване на проблемите, касаещи правата на хората с увреждания и в частност неефективната и морално остаряла методика за ТЕЛК “, означават още в писмото си майките.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР