Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Брюксел за участие в заседанието

...
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Брюксел за участие в заседанието
Коментари Харесай

Бойко Борисов пристигна в Брюксел

Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Брюксел за присъединяване в съвещанието на Европейския съвет, което ще се организира през днешния ден и на следващия ден.

Акцент в полемиките на държавните и държавните ръководители ще са договарянията сред Европейски Съюз и Обединеното кралство като в полза на двете страни е да има съглашение преди края на преходния интервал (31 декември 2020 г.). Същевременно ще се разиска и подготвеността при положение на излаз от договарянията без договорка.

Тема на Европейския съвет е и постигането на климатична индиферентност на Европейски Съюз до 2050 година, за което България работи и поддържа. За страната ни определянето на климатичните цели е решение, което може да бъде взето единствено след провеждането на задълбочени и обширни полемики на основата на подробна оценка на въздействието, в това число на национално равнище. Затова е належащо да се откри работещ механизъм с съответно и заслужено систематизиране на напъните и изгодите от прехода към климатична индиферентност в Европейския съюз.

Европейските водачи ще прегледат актуалната епидемиологична конюнктура по отношение на COVID-19, напредъка по цялостната съгласуваност в отговор на пандемията на ниво Европейски Съюз, както и работата по създаването и разпространяването на ваксина.

Държавните и държавните ръководители на страните членки ще се концентрират и върху връзките на Европейски Съюз с Африка и други външнополитически въпроси
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР