Министър-председателят Бойко Борисов предлага председателя на правната комисия в Народното

...
Министър-председателят Бойко Борисов предлага председателя на правната комисия в Народното
Коментари Харесай

Данаил Кирилов е номиниран за министър на правосъдието

Министър-председателят Бойко Борисов предлага ръководителя на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов за министър на правораздаването. В централата на ГЕРБ " Обединени Земеделци ” подписаха съглашение за поддръжка на претендентите от листата на ГЕРБ за членове на Екологичен потенциал.

Борисов уточни, че първата задача на Кирилов като правосъден министър ще бъде да работи за включване на общинските съветници в обсега на антикорупционния закон. Самият Кирилов разгласи, че за него това е огромно предизвикателство.
Бойко Борисов, министър-председател: За правосъден министър ще предложа Данаил Кирилов. Така, че дали на следващия ден или в различен ден това ще бъде направено. Първата задача, която му слагам, защото и общинските съветници би трябвало да бъдат включени в антикорупционния закон, тъй че и Народното събрание и правосъдното министерство да бъде първото, което да включи, с цел да сме безусловно изрядни, когато приказваме за мониторния механизъм.
Борисов изиска да има идентичен критерий и за представителите на правосъдната власт. Според него всички забъркани в абсурда с КПКОНПИ и Върховен касационен съд би трябвало да излязат в оставка или в дълъг отпуск.
Бойко Борисов, министър-председател: Ние в ГЕРБ сме основали стандарт и когато има такива кавги - дали е народен представител, ръководител на ПГ, министър на правораздаването, зам.-министър на енергетиката или на спорта, се подава оставка. Същото бих предложил и на забърканите в тези кавги. Но тъй като има хора от правосъдната система, те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са доста чувствителни, а аршинът би трябвало да бъде идентичен за всички или да излязат в дълъг отпуск, до момента в който разнообразни от техните институции създадат инспекцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР