Министър-председателят Бойко Борисов поздрави гръцкия си колега Кирякос Мицотакис по

...
Министър-председателят Бойко Борисов поздрави гръцкия си колега Кирякос Мицотакис по
Коментари Харесай

Борисов поздрави Мицотакис по повод Националния празник на Гърция

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави гръцкия си сътрудник Кирякос Мицотакис във връзка Националния празник на Гърция – 25 март. В приветствения си адрес до Мицотакис министър председателят Борисов насочва към приятелския гръцки народ сърдечни пожелания за благополучие и по-нататъшен разцвет, оповестяват от държавната пресслужба.

„ В сегашния миг на тежки тествания от друг темперамент съм убеден, че на основата на общите полезности и ползи, както и на взаимната взаимност ще обединим сили за превъзмогване на компликациите и на техните, уповавам се, краткотрайни последствия за нашите жители “, отбелязва още българският министър-председател в приветствения адрес.

Премиерът Бойко Борисов акцентира, че през актуалната 2021 година Гърция отбелязва 200-годишнината от началото на битката за своята самостоятелност. Борисов подчертава върху огромното значение на Гръцкото въстание от 1821 година и напомня приноса и жертвоготовността на хиляди българи, които са взели участие в него.

В умозаключение министър-председателят Бойко Борисов отбелязва отличните стратегически връзки сред България и Гърция и приноса на двете прилежащи страни за напредъка на целия район по пътя към Европейския съюз.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР