Министър-председателят Бойко Борисов постави едно важно условие България да се

...
Министър-председателят Бойко Борисов постави едно важно условие България да се
Коментари Харесай

Ако футболистите побеждават и пълнят трибуните, ще имат нов национален стадион, обеща Борисов

 Премиерът даде заден за нов народен стадион
Министър-председателят Бойко Борисов сложи едно значимо изискване България да се снабди с нов народен стадион на мястото на сегашния " Васил Левски ", който да се употребява за други действия. Идеята за нов стадион не е нова, като за последно се обсъждаше той да е на мястото на този в " Овча купел ", където играе Славия, само че пропадна.

То е футболът ни да се развие и посещаемостта да се вдигне, с цел да има смисъл от харченето на толкоз доста пари за ново оборудване. Според Борисов мястото му не е в центъра на София, тъй като сега провеждането на мачове на " Васил Левски " блокира трафика и милиони страдат, до момента в който на трибуните има 200 фенове. Той даде за образец мача в понеделник вечер сред Славия и Ботев Враца, приключил 0:1.

" Ако се направи по този начин от футболистите, че да има потребност и да има десетки хиляди искащи да гледат футбол. Така както беше, не е нищо комплицирано - играе се 11 против 11. Тук спортните публицисти може малко да помогнете. Да създадем едно разискване дали Националният стадион е необходим на това място. Вие го направeте, с цел да няма след това приказки.

Всеки мач блокира София, а мачове има съвсем всяка седмица. На това място, този Национален стадион прави ли работа? Може да се построи нов стадион, а този да се употребява за друго. Ама вие направете разискване. Просто давам концепция. Тогава ще има пари за нов стадион и за още други работи.

Защото този хем не прави работа за нищо, хем се дадоха десетки милиони за поправки преди нас. Нищо не ремонтираха. Този стадион непрестанно задръства града. Има доста образци. Колко огромни тимове по света имаха такива игрища? В Мюнхен да вземем за пример къде беше стадионът, неповторимо оборудване. Развалиха го, изнесоха го отвън града, или в града, където няма тапи, където отива метрото, и взеха решение нещата.

Аз имам хрумвания и в случай че спортната общност реши, че това е вярно решение, ще го създадем. Ще помогнем на всички, тъй като всякога като има мач хиляди хора псуват. Снощи какъв брой хора имаше на мач на Националния стадион? 200 индивида, а два милиона не могат да минат около стадиона. Това не е вярно, само че вие повдигнете тематиката, ще ми помогнете ", съобщи Борисов.

" Кокетно, хубаво стадионче, само че да са първи. Волейболистите ни играха добре и ето зали в София, Пловдив, Варна, Русе и под дърво и камък. Повдигнете тематиката и ще я обсъдим. Парите са на страната, общи са ", приключи министър председателят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР