Министър-председателят Бойко Борисов посрещна новоизбрания председател на Европейската комисия Урсула

...
Министър-председателят Бойко Борисов посрещна новоизбрания председател на Европейската комисия Урсула
Коментари Харесай

Шефката на ЕК в София: Тук съм, за да чуя вашите приоритети и очаквания

Министър-председателят Бойко Борисов посрещна новоизбрания ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която в четвъртък дойде в София, да за изслуша целите и упованията на България.

" През последните седмици и през днешния ден беседвам с претендентите за съставяне на колегиума на Европейската комисия…С огромен интерес ще изслушам какви са вашите цели и упования ", обърна се Фон дер Лайен към Борисов откакто кацна в София.

През тази седмица тя се срещна с претендентите за еврокомисари, номинирани от страните членки, а откогато бе определена на поста през юли, организира диалози с водачите на другите страни. През идващия месец ще е ясно разпределението на ресорите в новата Европейска комисия. В момента българският еврокомисар Мария Габриел дава отговор за " Цифрова стопанска система и цифрово общество ". Неотдавна министър председателят опроверга като " измислица " информацията, че България е поискала сектор " Земеделие " и посочи, че желае " Киберсигурност ".

" Голямо усещане ми прави това, че имате такива прелестни достижения във връзка с заетостта. Зная, че имате бюджетен остатък и виждам една страна, която просперира и е подготвена за бъдещето, за вложения в младежите, в нововъведенията и в научно-изследователска и развойна активност. Именно тук виждам мощната роля на България ", означи Лайен.

" Много хубаво си схванала това, което е приоритет на нашето държавно управление и на драго сърце в нашето портфолио бихме работили за него. Не единствено дигитализацията, за която приказваме, тя е значима, само че значими са и хората ", отвърна Бойко Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР