Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строително-ремонтните дейности на виадукта при 20-ия

...
Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строително-ремонтните дейности на виадукта при 20-ия
Коментари Харесай

Борисов с грижа към строители на виадукт: Работете, но се пазете

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строително-ремонтните действия на виадукта при 20-ия км на автомагистрала „ Тракия “ край Вакарел, заяви държавната пресслужба.

Ремонтът се прави в дясното платно и обгръща горното и долното строене на пътното оборудване. Виадуктът е един от трите моста на автомагистрала „ Тракия “, които сега се ремонтират от държавното сдружение „ Автомагистрали “ ЕАД.

Строително-ремонтните действия по тях ще приключат до дейния летен сезон.

„ Тези остарели мостове при първото земетресение могат да паднат. На процедура се вършат чисто нови мостове, тъй като хората пътуват повече “, уточни министър-председателят Бойко Борисов.

Той съобщи пред служащите на обекта, че е желал да види при какви условия работят даже в събота и то на 70 метра от земята.

„ Исках да уверим хората, че като тръгнат за курортите, ще е готово. Работете, само че се пазете “, добави министър председателят пред екипа на автомагистралата.

Работниците споделиха на министър-председателя, че дейностите по горната част на виадукта включват спешен ремонт на асфалтовата настилка, хидроизолация, изравнителна бетонова плоча, тротоарни конзоли и други А долното строене се укрепва против земетръс със специфични устройства и се усилват устоите. Премиерът добави, че е инспектирал ремонтите и на автомагистрала „ Хемус “, където също интензивно се работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР