Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич, който

...
Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич, който
Коментари Харесай

Борисов качи Вучич на хеликоптер, показа му Балкански поток

Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич, който е на аудиенция през днешния ден у нас инспектираха с хеликоптер строителството на " Балкански поток ".

Газопроводът е с дължина 474 км и ще премине през землищата на 11 области в България. За цялостната реализация за уголемение на газопреносната инфраструктура от българо-турската до българо-сръбската граница ще бъдат построени и две компресорни станции - Конституционен съд " Расово " и Конституционен съд " Нова Провадия ". Те ще служат за повишение на налягането по трасето на " Балкански поток ". 

" Всичко е по разпоредбите на Европейския съюз ", акцентира министър председателят Борисов при инспекцията.

Българският министър председател изясни на сръбския президент, че паралелното създаване на " Балкански поток " и интерконектора сред България и Гърция е доста значимо за диверсификацията на доставките на природен газ в района. Борисов изясни, че строящите се компресорни станции по трасето на българска територия са с най-съвременно американско съоръжение и ще дават опция природният газ да се движи във всички направления. Освен това по трасето ще може да минава както съветски природен газ, по този начин и този от газовата връзка на България с Гърция от терминала в Александруполис. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР