Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Македония Зоран Заев отбелязват

...
Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Македония Зоран Заев отбелязват
Коментари Харесай

Борисов: Вече се усеща позитивен резултат от подписването на Договора за добросъседство с Македония

Министър-председателят Б ойко Борисов и министър председателят на Македония Зоран Заев означават взаимно 115-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. Двамата министър председатели вземат участие в гала пред паметника на Гоце Делчев на площад " Македония " в Благоевград.

Само година откакто подписахме Договора за другарство, добросъседство и съдействие, към този момент се усеща положителен резултат за двустранните ни връзки. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с премиера Заев в Благоевград, заяви държавната пресслужба.

Премиерът Борисов е изразил задоволство от новия дух на съдействие, който се е настанил трайно в връзките сред България и Македония след подписването на контракта. По думите му към този момент са налице позитивни резултати във връзка с търговията, стокообмена и туристопотока сред двете страни.

По време на срещата е разисквано също по този начин положението на граничните контролно-пропускателни пунктове сред България и Македония, опциите за възстановяване на работата им и за откриването на нови.-->

Това е второто взаимно отбелязване на годишнината от от Илинденско-Преображенското въстание след подписването на Договора за другарство, съдействие и добросъседство сред България и Македония преди година.

В церемонията вземат участие още вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов и вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Република Македония Оливер Спасовски, както и кметът на Благоевград Атанас Камбитов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР