Министър - председателят Бойко Борисов е провел телефонен разговор с

...
Министър - председателят Бойко Борисов е провел телефонен разговор с
Коментари Харесай

Премиерите на България и Румъния обсъдиха новия ГКПП „Кайнарджа-Липница“

Министър - ръководителят Бойко Борисов е провел телефонен диалог с румънския си сътрудник Михай Тудосе, в който го е поздравил за избирането му на поста. Сред акцентите на диалога е бил и въпросът с Граничен контролно-пропусквателен пункт при силистренския общински център Кайнарджа, а отсрещната страна е при село Липница (област Констанца). Всичко инфраструктурно е построено, само че не работи. Новият министър - предсадетел на северната ни съседка е поел ангажимент да предприеме нужните инспекции и казусът да бъде решен.

Тудосе и Борисов са разискали опциите за съдействие сред България и Румъния по Дунавската и Черноморската тактики, които са измежду акцентите на Председателството на България на Съвета на Европейски Съюз. Двамата министър председатели са се договорили през септември да се организира взаимно държавно съвещание сред България и Румъния.

Българските държавни управления на няколко пъти вземат решения там да има Граничен контролно-пропусквателен пункт при Кайнарджа, като последният път беше при служебното държавно управление на проф. Герджиков. На времето при външен министър Соломон Паси за пръв път пред публицисти стана дума, че на това място ще има гранична връзка сред двете балкански страни.

Тогава Паси даже пред всички организира телефонен диалог от граничната вадичка с сътрудника си от румънска страна. Според осведомени, обратно на тиражираната информация, че от българска страна пътят е двулентов, а от румънска - четирилентов, неофициалната е, че четири ленти е на процедура единствено мястото при ГКПП-то, където вероятно може да се събират коли при изчакване преди прекосяване в двете направления.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР