Министър-председателят Бойко Борисов е провел телефонен разговор с президента на

...
Министър-председателят Бойко Борисов е провел телефонен разговор с президента на
Коментари Харесай

България иска да купува от Корея по 30 хиляди бързи теста за коронавирус на месец

Министър-председателят Бойко Борисов е провел телефонен диалог с президента на Република Корея Мун Дже-ин. Двамата водачи са разискали настоящата информация за разпространяването на COVID-19 и ефикасни ограничения за ограничение на болестта.
В началото на диалога е било маркирано, че двете страни поставят старания за слагането на епидемията от ковид под надзор, оповестиха от държавната пресслужба.
Корейският президент е срещнал премиера Борисов, че за подкрепяне на ранното разкриване на вируса и ограничението на разпространението му, корейската страна е нараснала тестването на жителите си с проби PCR.
В тази връзка министър председателят Борисов съобщи интерес от страна на българското държавно управление за пазаруване от Република Корея на 30 хиляди PCR теста месечно. Президентът Мун Дже-ин даде обещание да ревизира и в най-кратки периоди да отговори какви количества от тестванията и по кое време те могат да бъдат изпратени в България.
„ Република Корея е подготвена да показа опита си, солидарно с другарска България както с приложението на медикаменти, по този начин и на медицински консумативи и тестове”, сподели още президентът Мун Дже-ин пред премиера Бойко Борисов.
По време на телефонния диалог сред двамата беше очебийно, че България и Република Корея ползват едни и същи ограничения за физическа изолираност и разграничаване, както и едни и същи процеси на профилактика и лекуване. Премиерът Бойко Борисов и президентът Мун Дже-ин споделиха мнението, че България и Република Корея са подхванали едни от най-адекватните ограничения за запазване на здравето на своите жители и за изцеление на застигнатите от новия вирус пациенти.
„ Бихме желали отличното съдействие сред нашите две страни да продължи, защото единствено по този начин сполучливо ще преодолеем невижданото предизвикателство – пандемия от COVID-19”, безапелационен беше министър председателят Борисов пред президента на Република Корея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР