Министър-председателят Бойко Борисов е провел телефонен разговор с британския премиер

...
Министър-председателят Бойко Борисов е провел телефонен разговор с британския премиер
Коментари Харесай

Борисов разговаря по телефона с Мей относно брекзит

Министър-председателят Бойко Борисов е провел телефонен диалог с английския министър председател Тереза Мей. Той е бил по нейно искане и в него е уведомила българския министър председател за напредъка по брекзит.

Борисов подчертал значимостта на идното гласоподаване на 12 март в английския парламент и решимостта на нейното държавно управление да контракти излизането на Англия от Европейски Съюз със договорка, в това число и за реализиране на единодушие за границата с Република Ирландия.
Борисов беседва с Мей по телефона за брекзит Британският министър председател е потърсила поддръжка за реализиране на съглашение за Брекзит до 29 март
Двамата министър председатели са се обединили към нуждата да не бъде позволена политическа неустойчивост с отрицателно отражение върху всички в Европейски Съюз.

Във фокуса на телефонния диалог е бил също напредъкът по двустранните договаряния за брекзит. Тереза Мей е изразила признателност за положителното съдействие сред българските и английските специалисти по договарянето на бъдещите правила и процедури след излизането на Англия от Европейски Съюз в области като вътрешните работи, опазването на здравето и общественото обезпечаване.
Бойко Борисов се срещна с Тереза Мей Премиерът разгласява и фотография
Премиерът Борисов е подчертал поддръжката си за обезпечаването на гладко и контролирано овакантяване на Англия при опазване на положителното съдействие с Европейски Съюз и на двустранна основа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР