Министър-председателят Бойко Борисов е настоял в телефонен разговор с албанския

...
Министър-председателят Бойко Борисов е настоял в телефонен разговор с албанския
Коментари Харесай

Премиерът защитава българите в Албания

Министър-председателят Бойко Борисов е настоял в телефонен диалог с албанския министър председател Еди Рама да бъдат обезпечени правата на българското малцинство в Албания в сходство с интернационалните правни правила.

Повод е готвеният от албанското държавно управление проектозакон за отбрана на малцинствата. Борисов е получил увещание от своя албански сътрудник, че законът, който е в развой на правене, няма да засегне ползите на българите в страната.

Еди Рама пое ангажимент, че Албания няма да наруши ползите на българското малцинство. Той акцентира, че връзката по законопроекта с България ще продължи, тъй че ползите на българите в Албания да бъдат предпазени.

От партия Воля също желаеха признаването на българското малцинство в Албания да е измежду целите на българската страна.

Днес и на следващия ден в естонската столица Талин министър председателят Борисов ще взе участие в Среща на върха в региона на цифровите технологии. Форумът е проведен от Естонското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Ще бъдат разисквани проектите за цифрови нововъведения, които ще разрешат на Европа да остане водеща мощ в региона на технологиите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР