Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов обсъди пътя на България към ОИСР със зам.-генералния секретар на организацията

Министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г разиска пътя на България към участието ѝ в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) във видеоконферентна среща със заместник-генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Улрик Кнудсен. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Разговорът се организира директно преди формалното показване на Икономическия обзор на България, направен от Организацията за икономическо сътрудничество и раз. С прегледа България дава мощна поръчка за готовността си да се включи като равносилен сътрудник на Организацията.

В хода на видеоконферентната среща Борисов и Кнудсен подчертаваха върху целите, върху които България работи взаимно с Организацията, според нейните правила и полезности.

„ Като страна членка на Европейски Съюз България покрива забележителна част от стандартите и най-хубавите практики на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Тя е сходно мислеща и с висока степен на подготвеност за приемане на отговорностите на участието в Организацията “, посочи министър председателят Борисов пред Улрик Кнудсен.

Министър-председателят уточни, че в осъществяване на проекта за деяние и националната тригодишна пътна карта през последните години бяха подхванати редица ограничения за активизиране на съдействието на България с Организацията за икономическо сътрудничество и раз. В тази връзка измежду по-сериозните достижения на страната ни следва да бъде откроен сполучливо завършилият развой на присъединение на България към Агенцията за нуклеарна сила (АЯЕ) към Организацията за икономическо сътрудничество и раз и към нейната Банка данни. От 1 януари 2021 година страната ни стана 34-тата страна членка на АЯЕ.

През 2018 година България закупи статут на участник в Комитета по помощта за развиване, а през 2019 година се причисли към Препоръката на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за корпоративното ръководство на държавните предприятия и сполучливо приключения план със съдействието на Организацията за икономическо сътрудничество и раз - „ Модернизиране на рамката за ръководство на държавните предприятия в сходство с положителните интернационалните практики “. От 2019 година е в ход и процесът на присъединение на България към Кодексите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за либерализация на придвижването на капитали.

Премиерът Борисов акцентира високата ангажираност на страната ни във връзка с нужните дейности за започване на договаряния за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. В контактите с представители както на Секретариата, по този начин и на страните членки на Организацията за икономическо сътрудничество и раз едно от значимите провокации, което се обрисува пред България в подготовката ѝ за участие в сегашния миг, е активизиране на присъединяване в комитети, работни групи, както и присъединение към от ден на ден правни принадлежности на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.



„ Именно върху това подчертаваме в новата тригодишна Пътна карта за интервала 2021-2023 година “, добави министър председателят Борисов и уточни, че документът е във крайна фаза на подготовка и следва внасянето му за приемане от Министерския съвет. Задълбочаването на съдействието с Организацията за икономическо сътрудничество и раз във всички значими области е обвързвано и с съответен финансов ангажимент от българска страна, който възлиза на 5 962 452 лв. за интервала 2021-2023 година

Министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г съобщи пред заместник-генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Улрик Кнудсен, че взаимното генерално съдействие би трябвало да продължи все по този начин задълбочено и България интензивно подхваща идващите значими стъпки по пътя към участието й в Организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР