Министър-председателят акад. Николай Денков заминава утре за Брюксел, където ще

...
Министър-председателят акад. Николай Денков заминава утре за Брюксел, където ще
Коментари Харесай

Николай Денков ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Министър-председателят акад. Николай Денков отпътува на следващия ден за Брюксел, където ще взе участие в съвещанието на Европейския съвет и ще организира редица двустранни срещи на най-високо равнище, оповестиха от държавната осведомителна работа.

В първия ден от визитата си в белгийската столица министър председателят ще се срещне с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. В четвъртък министър-председателят акад. Денков ще беседва с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в централата на Алианса. Същия ден са планувани срещи и с други европейски водачи.

На 29 и 30 юни българският министър председател ще взе участие в постоянното съвещание на Европейския съвет. На двудневната среща на върха в Брюксел министър-председателят акад. Николай Денков и другите държавни и държавни ръководители ще обсъдят нападателната война на Русия против Украйна и продължаващата поддръжка на Европейски Съюз за Киев, както и стопанската система, сигурността и защитата, миграцията и външните връзки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР