Министър-председателят акад. Николай Денков заминава по-късно днес за Вилнюс, Литва,

...
Министър-председателят акад. Николай Денков заминава по-късно днес за Вилнюс, Литва,
Коментари Харесай

Премиерът Денков ще участва в Срещата на върха на страните-членки на НАТО във Вилнюс

Министър-председателят акад. Николай Денков отпътува по-късно през днешния ден за Вилнюс, Литва, където ще взе участие в Срещата на държавните и държавните ръководители на страните-членки на НАТО. В състава на българската делегация са също  министърът на защитата Тодор Тагарев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на външните работи Тихомир Стойчев. 

Основни резултати от срещата се чака да бъдат решения по отношение на продължаването на политическата и практическа поддръжка на Алианса за Украйна; надграждането на решенията от Срещата на върха в Мадрид (2022 г.) за усилване на сдържащия и защитителен капацитет на Алианса и приемането на нов ангажимент за вложения в защитата.

В рамките на форума ще бъдат извършени съвещания във формат съдружници, както и в партньорски формат с присъединяване на държавните и държавни ръководители на азиатско-тихоокеанските сътрудници Австралия, Нова Зеландия, Япония и Република Корея и на ръководителя на Европейския съвет и ръководителя на Европейската комисия.

Програмата планува провеждането на първото съвещание на Съвета НАТО-Украйна, както и неофициални съвещания на министрите на външните работи и на министрите на защитата.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР