Министър-председателят акад. Николай Денков ще вземе участие в извънредното заседание

...
Министър-председателят акад. Николай Денков ще вземе участие в извънредното заседание
Коментари Харесай

Николай Денков ще участва в извънредното заседание на Европейския съвет на 1 февруари

Министър-председателят акад. Николай Денков ще вземе присъединяване в изключителното съвещание на Европейския съвет, което ще се организира на 1 февруари 2024 година в Брюксел. На него би трябвало да се преразгледа и укрепи дълготрайният бюджет на Европейския съюз за интервала 2021 – 2027 година Това се постанова поради войната на Русия против Украйна, последствията от пандемията и възходящите лихвени проценти.

Лидерите от Европейски Съюз ще обсъдят основаването на Механизъм за Украйна с бюджет от 50 милиарда евро, както и основаването на платформата за стратегически технологии за Европа (STEP), която има за цел повишението на конкурентоспособността на Съюза.

В Брюксел българският министър председател ще организира и срещи с канцлера на Германия Олаф Шолц и министър-председателя на Финландия Петери Орпо. Очаква се съществени тематики на диалозите да бъдат присъединението на България към еврозоната и повдигането на сухопътните шенгенски граници, както и стратегическите цели пред Европейския съюз в подтекста на новите геополитически и стопански провокации.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР