Министър-председателят акад. Николай Денков проведе видеоконферентен разговор с украинския президент

...
Министър-председателят акад. Николай Денков проведе видеоконферентен разговор с украинския президент
Коментари Харесай

Премиерът Денков разговаря с украинския президент Зеленски

Министър-председателят акад. Николай Денков организира видеоконферентен диалог с украинския президент Володимир Зеленски, съощиха от Министерския съвет.   Двамата разискаха тематиката за сигурността на Черноморския район в подтекста на съветската експанзия против Киев.
  " Символично е, че водим този диалог в Международния ден на Черно море. За жал съветската експанзия трансформира Черноморския район във военна зона и опасност за свободата на корабоплаването.

Ние, с общи старания, би трябвало да намерим способи да осигурим сигурността на района, който е значим за Европа и за света ", съобщи Зеленски по време на диалога, се споделя в известие, поместено на уеб страницата на украинското президентство и представено от Българска телеграфна агенция.

  Зеленски изрича признателност към Денков и за скорошните решения на българското държавно управление да подкрепи за повишението на боеспособностите на Украйна, като посочи първостепенната значимост от укрепването на противовъздушната защита на Украйна на прага на зимата.   Премиерът акад. Денков акцентира безапелационната поддръжка на България за Украйна и другарските връзки сред двете страни, които бяха засвидетелствани по време на визитата на президента Зеленски в София през юли тази година.

  В хода на диалога президентът Зеленски посочи напъните на Украйна да подсигурява световната продоволствена сигурност посредством основаване на различен експортен кулоар.   Зеленски осведоми също българския министър-председател за обстановката на фронтовата линия и незабавните потребности на отбранителните сили на Украйна.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР