Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните

...
Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните
Коментари Харесай

Денков и Габриел ще посрещнат Дейвид Камерън в Министерски съвет

Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще се срещнат с министъра на външните работи на Обединеното кралство лорд Дейвид Камерън. В рамките на диалозите им през днешния ден в Министерския съвет ще бъдат разисквани въпроси от двустранен интерес.


Лорд Камерън, министър на външните работи на Обединеното Кралство Англия и Северна Ирландия, идва на работно посещаване през днешния ден в София. То се реализира по покана на Мария Габриел в подтекста на засиления политически разговор сред двете страни в последната половин година.

От външно министерство напомнят, че по време на визитата на вицепремиера Мария Габриел през октомври 2023 година в Лондон бе подписана Съвместна декларация за стратегическо партньорство сред България и Обединеното кралство. През януари 2024 година вицепремиерът Мария Габриел и лорд Камерън организираха среща в границите на Световния стопански конгрес в Давос.

В програмата на визитата в България на министъра на външните работи на Обединеното кралство са включени и срещи с представители на изпълнителната и законодателната власт. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР