Министър-председателят акад. Николай Денков и министърът на отбраната Тодор Тагарев

...
Министър-председателят акад. Николай Денков и министърът на отбраната Тодор Тагарев
Коментари Харесай

Премиерът и военният министър на демонстрация "Stealth Dagger`23" в Црънча

Министър-председателят акад. Николай Денков и министърът на защитата Тодор Тагарев ще участват на деня за проява на качества на учението на Специалните сили на Българската войска " Stealth Dagger`23 ". Той ще се организира на 28 юни, сряда, в профилирания учебно-тренировъчен комплекс " Црънча ". Ще бъдат демонстрирани качества, свързани с осъществяване на главните задачи на Силите за специфични интервенции.
 
В рамките на тактико-специалното обучение " Stealth Dagger`23 " се правят оценка бойните качества на Тактическа група за специфични интервенции по стандартите на Съюзното командване на НАТО по интервенциите. Тактическа група за специфични интервенции е от състава на формирование от усилените Сили за отговор на НАТО (eNRF 24).
 
Сертификационното обучение се организира в интервала 19 – 30 юни 2023 година на територията на Централна и Източна България и главните подготвителни центрове на Специалните сили. В него вземат участие формирования, сили и средства от състава на Съвместното командване на специфичните интервенции, летателни средства, екипажи и инженерно-технически състав от Военновъздушните сили, както и формирования и щабен персонален състав от Специалните сили на Съединени американски щати и Специалните сили на Румъния.
 
На деня за проява на качества ще участва също началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Поканени са още министри от кабинета, народни представители от 49-ото Народно заседание, командирът на Командването на Специалните интервенции на НАТО генерал-лейтенант Антонио Флетчър, командирите на командванията за специфични интервенции на Съединени американски щати в Европа, Полша, Румъния и Италия, висши офицери и др.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР