Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей заяви, че Русия е имала

...
Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей заяви, че Русия е имала
Коментари Харесай

Конфликтът се разгаря! Тереза Мей откри мотив на Москва за отравянето на Скрипал

Министър-председателката на Англия Тереза Мей съобщи, че Русия е имала претекст и желание да извърши отравянето в Солсбъри, при което пострадаха наказаният в Русия за шпионаж някогашен полковник от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му Юлия.

„ Това нервно-паралитично вещество беше от групата „ Новичок”, то беше основано от руските специалисти и мисля, че Русия има претекст и желание и това е част от модела на държание на Русия в Европа, което следим. Това се случи във Англия, можеше да се случи в друга държава”, сподели в понеделник английският министър председател по телевизия „ Скай нюз”, представена от БГНЕС.

ФАКТИ Пожарна охрана СЛУЧАЯ " СКРИПАЛ ": Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха открити в безпомощно положение на скамейка в град Солсбъри на 4 март. Скрипал е някогашен съветски сътрудник, който през 2006 година е наказан на 13 години затвор за шпионаж в интерес на Англия. 4 години по-късно е един от четиримата пандизчии, освободени от Москва в подмяна на 10 съветски шпиони, арестувани от ФБР.Скрипал се открива в град Солсбъри, Англия.Съпругата на Скрипал, по-големият му брат и синът му починаха през последните 2 години. Според фамилията част от тях са умрели при мистериозни условия.Британското следствие сочи, че Скрипал и щерка му са отровени с нервнопаралитичното вещество „ Новичок”. То е създадено в някогашния Съветски съюз през '70-те и '80-те години.„ Новичок” е мощно токсично нервнопаралитично вещество. Той е четвърто потомство токсичен газ, чиито съставни елементи са селскостопански химикали. „ Новичок” провокира закъснение на сърдечния темп и ограничение на въздушните пътища, което води до гибел от задушаване. Една от главните аргументи да се създават тези субстанции е, че техните съставни елементи не са неразрешени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР