Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн е днес в Япония

...
Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн е днес в Япония
Коментари Харесай

Министър-председателката на Нова Зеландия е в Япония, за да насърчи търговията


Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн е през днешния ден в Япония като част от първото си пътешестване в чужбина от две години. Нейното държавно управление се стреми да подкрепи отварянето на страната за бизнес и туризъм след затварянето на границите поради пандемията, до момента в който Япония желае да се концентрира върху общите опасения за сигурността, в това число по отношение на новия съюз сред Китай и Соломоновите острови, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Ардърн дойде в Япония нощес след тридневно визити в Сингапур. С ръководителите на островната страна тя разиска стопанската система, както и двустранното съдействие в битката с климатичните промени и въвеждането на нисковъглеродни и зелени технологии.

Японски представители споделиха, че измежду главните тематики, които Ардърн ще дискутира с японския министър председател Фумио Кишида по-късно през днешния ден ще бъдат новият контракт за сигурност сред Китай и Соломоновите острови, засилващото се военно наличие на Пекин в Източнокитайски и Южнокитайско море, както и съветското инвазия в Украйна. Това съглашение разрешава на Китай да праща служители на реда и военни на Соломоновите острови и дава опция на китайски бойни кораби да дебаркират в пристанища на архипелага. То кара Канбера и Уелингтън да се притесняват, че Китай може да построи своя военна база покрай Австралия и Нова Зеландия.

Настоящото пътешестване е опция за Ардърн да се появи още веднъж на интернационалната сцена и да си върне поддръжката вкъщи преди изборите следващата година. Като цяло тя се употребява с престиж по света, само че поддръжката за нея в Нова Зеландия понижа след високите нива на утвърждение преди, означи АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР