Министър-председателката на Италия Джорджа Мелони се срещна днес с президента

...
Министър-председателката на Италия Джорджа Мелони се срещна днес с президента
Коментари Харесай

Мелони се срещна с турския президент Ердоган в Истанбул

Министър-председателката на Италия Джорджа Мелони се срещна през днешния ден с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в имението Вахдетин в Истанбул, съобщи италианската новинарска организация АНСА.

Агенцията разяснява, че това е първото публично работно посещаване зад граница на Мелони, откогато Италия пое председателството на Г-7 на 1 януари тази година.

Днешните диалози, които бяха предхождани от двустранни срещи в коридорите на многостранните срещи в Бали, Вилнюс, Ню Йорк и Дубай, имаха за централна тематика спора сред Израел и радикалното палестинско придвижване " Хамас ", както и съветската инвазия в Украйна, отбелязва АНСА.

Целта на първото посещаване на Мелони в Турция е да бъде доказано стратегическото естество на съдействието сред Рим и Анкара в границите на НАТО и на Средиземноморския басейн.

Двамата водачи са разискали и двустранните стопански взаимоотношения, както и укрепването на съдействието във връзка с мигрантите. Преди срещата Мелони е посетила някои от забележителностите на Истанбул, добавя АНСА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР