Министър-председателите на Полша, Чехия и Словения ще посетят днес Украйна

...
Министър-председателите на Полша, Чехия и Словения ще посетят днес Украйна
Коментари Харесай

Премиерите на Полша, Чехия и Словения отиват днес в Украйна

Министър-председателите на Полша, Чехия и Словения ще посетят през днешния ден Украйна като представители на Европейския съвет, заяви през днешния ден полското държавно управление, представено от Агенция Франс Прес.

Целта на визитата е да " бъде препотвърдена недвусмислената поддръжка от страна на целия Европейски съюз за суверенитета и независимостта на Украйна ", се прецизира в известие, оповестено на уеб страницата на полското държавно управление.

В Киев, който е под непрекъснат съветски обстрел, тримата министър председатели ще се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски и с украинския министър-председател Денис Шмигал, заяви в туит чешкият министър-председател Петр Фиала.

Tato návštěva je zorganizována po konzultacích s prezidentem Evropské rady Charlesem Michelem a předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyen. Cílem návštěvy je vyjádřit jednoznačnou podporu Evropské unie Ukrajině a její svobodě a nezávislosti.
— Petr Fiala (@P_Fiala)

" В същото време, ще представим необятен пакет за поддръжка за Украйна и нейните жители по време на визитата. Международната общественост също е осведомена за това посещаване от интернационалните организации, в това число от Обединените народи ", споделя Фиала.

Той прецизира, че визитата е проведено след съвещания с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и председателката на оЕвропейската комисия Урсула фон дер Лайен.

През миналата нощ съветските сили ускориха ударите по няколко покрайнини на Киев.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР