Министър-председателите на Гърция и Румъния обсъдиха на среща днес в

...
Министър-председателите на Гърция и Румъния обсъдиха на среща днес в
Коментари Харесай

Министър-председателите на Гърция и Румъния обсъдиха енергийното сътрудничество и актуални двустранни и международни теми

Министър-председателите на Гърция и Румъния разискаха на среща през днешния ден в Атина енергийното съдействие и настоящи двустранни и интернационалните тематики, оповестява организация Аджерпрес.

На конференция след срещата гръцкият министър-председател съобщи, че Гърция ще се трансформира в център за предпазване и транспорт на природен газ, който ще покрива освен националните потребности, само че и тези на страните от района.

Румънският министър председател, който е на работно посещаване в Гърция във връзка стартирането в употреба на междусистемната газова връзка Гърция-България, означи, че този интерконектор е извънредно значим за газопреносната мрежа към Европа и ще обезпечи доставките на газ за България и Румъния, а също и за Украйна и Република Молдова.

Гръцкият министър-председател означи на конференцията, че Русия употребява природния газ като геостратегически " инструмент ", и акцентира, че с нахлуването си в Украйна Русия е нарушила интернационалното право с " жестоки искания ". 

Мицотакис сподели, че диалозите с румънския министър председател са били отдадени и на методите за подкрепяне на Украйна при износа на селскостопанска продукция.

" Ще се опитаме да намерим разнообразни благоприятни условия, разнообразни пътища, разнообразни способи за експорт и превозване на селскостопанската продукция на Украйна до интернационалните пазари “, сподели Мицотакис. 

Той заяви, че е уведомил румънския министър председател и за " провокациите " на Турция, които „ постоянно слагат под въпрос интернационалните конвенции и изконните права “ на Гърция.

Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година благодари на румънските пожарникари за помощта, която са оказали на Гърция в битката с горските пожари през предходната година, проявявайки " извънреден професионализъм и отдаденост ". Той добави, че това съдействие продължава и тази година, 28 румънски пожарникари с осем автомобила участват в Гърция по стратегия на Европейския съюз за гражданска отбрана, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР