Министър-председателите на България и Полша Бойко Борисов и Матеуш Моравецки

...
Министър-председателите на България и Полша Бойко Борисов и Матеуш Моравецки
Коментари Харесай

Борисов обсъди с полския премиер двустранните отношения в телефонен разговор


Министър-председателите на България и Полша Бойко Борисов и Матеуш Моравецки разискаха двустранните връзки сред страните в телефонен диалог. Двамата изрично затвърдиха разбирателството и положителното съдействие в разнообразни области, които двете страни са построили. „ Полша е доста значима страна за Европейския съюз “, съобщи министър председателят Борисов в подтекста на връзките сред Варшава и Брюксел и още веднъж акцентира, че единството е позитивният излаз за Европейски Съюз.

„ Неслучайно това е и мотото на Българското председателство – „ Съединението прави силата “. Това е урок, теоретичен от личната ни история и като Председател на Съвета България ще търси единодушие и ще работи за единството на Съюза “, добави Борисов. Българският министър-председател срещна полския си сътрудник с целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и го предложения на срещата на върха в София на 17 май, когато водачите ще разискват тематиката „ Западни Балкани “. „ Дебатът за бъдещето на Европа е обвързван с дебата за европейската интеграция на тези страни, тяхното приобщаване, непоклатимост, разцвет и съблюдаване полезностите на Общността “, уточни Борисов.

Бойко Борисов и Матеуш Моравецки разискаха и опциите за задълбочаване на съдействието в областта на туризма. Полските туристи, посетили България в интервала януари- ноември 2017 година, са били близо 400 хиляди, което е 7,7% растеж по отношение на същия интервал на 2016 година Има растеж и на българските туристи, които са обитавали в Полша – над 60 хиляди или с 35,3% повече за същия интервал./informo.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР