Министър-председатели молят Google, Facebook, YouTube и Twitter да свалят официалните

...
Министър-председатели молят Google, Facebook, YouTube и Twitter да свалят официалните
Коментари Харесай

Четири държави призовават Google, Facebook, YouTube и Twitter да свалят официалните акаунти на Русия и Беларус

Министър-председатели молят Гугъл, Фейсбук, YouTube и Twitter да смъкват формалните сметки на съветски и беларуски институции. Те считат, че би трябвало да създадат повече за справяне с дезинформацията, обвързвана с нашествието на Русия в Украйна, обявиха държавните ръководители на Полша, Литва, Латвия и Естония.

В взаимно писмо до основните изпълнителни шефове на четирите компании четиримата министър-председатели обявиха, че подлагат на критика софтуерните колоси, че не вършат задоволително, с цел да „ се оправят с невижданото нахлуване на съветското държавно управление върху истината “.

Писмото гласи:

" Дезинформацията на Русия се толерира в онлайн платформите от години; в този момент те са съизвършител в незаконната агресионна война, която съветското държавно управление води против Украйна и свободния свят "

Те приканиха фирмите да спрат формалните сметки на съветски и беларуски държавни институции, следени от страната медии и персонални сметки на управлението на страните, които поредно популяризират дезинформация за обстановката в Украйна
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР