Министър-председател: Николай Денков. Министър на финансите: Асен Василев. Министър на

...
Министър-председател: Николай Денков. Министър на финансите: Асен Василев. Министър на
Коментари Харесай

Вижте личностите в проектокабинета на ПП-ДБ, Кирил Петков е аут

Министър-председател: Николай Денков. Министър на финансите: Асен Василев. Министър на вътрешните работи: Андрей Янкулов. Министър на правораздаването: Милен Матеев. Министър на енергетиката: Радослав Рибарски. Без Кирил Петков.

Това са част от знаковите имена, които обединяването " Продължаваме промяната-Демократична България " би трябвало да разиска и утвърди като проектосъстав на държавното управление си с втория мандат. И да даде на ГЕРБ преди връчването на първия мандат. Това научиха сътрудниците от Клуб Z от преговорните екипи. Формално е даден мандат на акад. Денков да показа екипа си и структурата.

От неокончателния лист става очевидно, че съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков е отпаднал като претендент за изпълнителната власт, като преди този момент се спрягаше за вицепремиер по еврозоната, Шенген и службите за сигурност.

Отпаднал е и съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов като Министерство на вътрешните работи министър, само че името му бе спрягано без решение на управителните органи на ДСБ. Асен Василев обаче остава твърдо министър на финансите, а от Демократична България не оферират свои ярки фрагменти.

Ето и проектоминистрите (с ангажимента, че съставът не е окончателен):

Министър-председател - Николай Денков.

Министър на финансите - Асен Василев.

Министър на вътрешните работи - Андрей Янкулов, юрист по наказателно право, част от екипа на АКФ.

Министър на правораздаването - Милен Матеев, някогашен народен представител от Политическа партия и ръководител на комсията по правни въпроси.

Министър на енергетиката - Радослав Рибарски, народен представител от Политическа партия.

Министър на районното развиване и благоустройството - Андрей Цеков, народен представител от Политическа партия, някогашен зам.-министър.

Министър на външните работи - Ирена Димитрова, някогашен зам.-министър.

Министър на нововъведенията - Даниел Лорер, народен представител от Политическа партия, някогашен министър.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР