Министър Нинова не откликна на призивите на народните представители на

...
Министър Нинова не откликна на призивите на народните представители на
Коментари Харесай

Бизнесът искал форсмажор, обясни писмено Нинова

Министър Нинова не откликна на апелите на народните представители на изясни предлагането за въвеждане на форсмажор, това не направи и министър председателят Кирил Петков.

На отпора, даден през днешния ден от съвсем всички парламентарни групи, от пресцентъра на Министерство на стопанската система и промишлеността дадоха отговор с писмена позиция, в която напомнят настояването на.

Тогава работодателите са поискали решение на Министерски съвет за издаване на документ за военни дейности на територията на Украйна, който да служи за приемане на документ за форсмажор за българските компании. Искането е изпратено от БТПП и касае работата на компании при реализиране на интернационален стокообмен и несъблюдение или веселба при към този момент подписани външнотърговски. От БТПП показват, че обстановката е непредвидима и според нормалната интернационална процедура, в тези случаи българските компании се обръщат към браншовата организация за издаване на документи, които да показват пред сътрудниците си за освобождение от отговорност при несъблюдение или веселба в осъществяването на тези контракти.
 Форсмажорът на Нинова е обезверен ход, съгласно Костадинов
Форсмажорът на Нинова е обезверен ход, съгласно Костадинов

Получава се резултатът на доминото и ще загинат цели браншове

При издаване на документи за форсмажор Палатата се основава на формален документ , публикуван от способен държавен орган - държавен, министерски или общински акт, доказващ типа на форсмажорното събитие, периода/продължителността му и други Те дават като добър образец в тази посока заповедите на министерството на опазването на здравето, налагащи разнообразни забрани и ограничавания по време на пандемията от Ковид- 19.
 Движение за права и свободи викат Нинова да изясни какво е форсмажор
Движение за права и свободи викат Нинова да изясни какво е форсмажор

Те не знаят какво съставлява терминът " форсмажор "

" Поради спешността на въпроса, апелирам за съдействието Ви да се изготви подобен акт и/или да се сътвори подобен уебсайт за документи, които имат обществен темперамент, допустимо най-бързо, с цел да могат да се употребяват от всички компании, наранени от обстановката, което доста ще улесни процедурата за издаване на документи за форсмажор и ще спести време както на бизнесмените, по този начин и на съответните отраслови министерства, които при липса на общ документ ще би трябвало да издават подобен, по-отделно на всяка компания за всеки съответен случай (договор) ", написа в позицията на БТПП от 8 март.

Вчера обаче министър Нинова, заявявайки пр не посочи, че това би било ориентирано само към компании, които имат търговски или друга активност, обвързвана с войната в Украйна, на територията на Украйна или подвластни от внос/износ на артикули от региона на военните дейности.
 Петков за треската за олио: Не се поддавайте на суматоха!
Петков за треската за олио: Не се поддавайте на суматоха!

Няма да свършат тези продукти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР